مسابقه ملی طراحی و ساخت خودروی الکتریکی
پژوهشکدهی شهید رضایی وابسته به دانشگاه صنعتی شریف با همکاری اساتید دانشکده مهندسی مکانیک، به منظور کشف و بروز استعدادهای دانشجویان در زمینهی مهارتهای مربوط به طراحی اجزاء ماشین و تقویت همکاری میان صنعت و دانشگاه در زمینهی طراحی خودروهای پاک در کشور، در نظر دارد مسابقهی ملی طراحی و ساخت خودروی الکتریکی را برگزار نماید.
این مسابقه در ۳ مرحله طراحی مفهومی، طراحی اجزاء و ساخت خودرو برگزار میشود. ارزیابی در دو مرحله طراحی مفهومی و طراحی اجزا شامل بررسی طرح های پیشنهادی و اجزای سیستمهای انتقال قدرت، فرمان پذیری، کنترل و تعلیق، مشخصات ظاهری، اجزای بدنه و جانمایی خودرو بوده و در مرحله سوم یعنی ساخت و آزمایش خودرو امتیاز دهی در دو قسمت اصول ساخت (بر مبنای کیفیت ساخت و مطابقت طرح با نقشه های ارائه شده) و آزمون های عملی (شامل آزمون شتاب گیری، ترمز گیری، شیب روی، سیستم فرمان، تعلیق و...) انجام می پذیرد. همچنین در هر مرحله شرکتکنندگان از نظر قدرت پیادهسازی و بهکارگیری سیستمهای شناختهشده یا ابداعات و طرحهای جدید، مورد ارزیابی قرار می گیرند.
مشخصات خودروی طراحی شده در این مسابقه عبارت اند از: عرض کمتر از ۷۰ سانتیمتر، وزن کمتر از ۱۷۰ کیلوگرم همچنین دارای صندلی و اتاقکی برای راننده، دنده جلو و عقب، قابلیت شیب روی و رانندگی در شب باشد. تنها منبع تغذیه خودرو نیز حداکثر ۱۲ باتری الکتروشیمیایی ۱۲ ولت می باشد.
بیش از ۳۲۰ میلیون ریال مجموع جوایز در نظر گرفتهشده برای رتبههای اول تا سوم هرمرحله بوده و به تیمی که در هر سه مرحله رتبه اول را کسب نماید ۱۴۰ میلیون ریال جایزه تعلق خواهد گرفت.
مهلت اولیه ثبت نام تا ۱۵ اسفند ماه بود و علاوه بر آن تا ۳۱ فروردین ۱۳۸۶ تمدید شد؛ همچنین این مسابقات در پایان مهر ماه ۱۳۸۶ به اتمام خواهد رسید